Min Købmand lancerer specialøl

Er du til specialøl?

Øl til maden?

Det er svært at slå en iskold og skummende specialøl. Særligt, hvis den nydes i godt selskab. Derfor har Min Købmand udvidet sortimentet med spændende øl fra både store og små bryggerier- ja endda med vores egen ølserie.
Specialøl i Min Købmand

Hvad passer til din mad?

Selvom alle de specialøl vi har på hylderne i Min Købmand er spændende kan det være svært at navigere i hvilken øl der passer til hvilken mad. Derfor giver vi dig her nogle tommelfingerregler for hvilke typer øl der passer til hvilken mad.

KRAFTIG MAD
Skal have fyldige øl, f.eks. stærk pilsner, Bock, Brown/Amber Ale.

STÆRK MAD
Skal have stærkere øl, f.eks. stærk pilsner, IPA, Triple.

LETTERE MAD
Skal have lettere øl, f.eks. Lager (Pilsner/Classic), Lyse Ale.

LYSE RETTER
Skal have “lyse” øl, f.eks. hvedeøl, pilsner, Session øl.

MØRKE RETTER
Skal have mørke øl, f.eks. Dark Ales, Bock, double.

SØDE RETTER
Skal have sødlige øl, f.eks. Porter/stout.

Specialøl Royal Unibrew

Hver øltype har sine fordele. Hvis man grundlæggende kender øltyperne, er det altid muligt at finde en øl der passer godt til maden: 

Pilsner
I princippet passer pilsner til næsten alt, men er især god til det danske frokostbord og klassisk, dansk mad. Den går også fint i spænd med de fleste pastaretter og pizza, og er en perfekt ledsager til stærk mad, f.eks. indisk, thai eller sushi. Pilsner kan bruges i bagværk, fiskeretter og i lette supper, kan ofte erstatte vand i opskrifter og tilfører retten kornsmag samt en let bitterhed og sødme, som fremhæver rettens nuancer.

Classic
Classic er kendetegnet ved en mørkere farve og en kraftigere smag af malt og humle end en almindelig pilsner, og de mørkere toner fra malten går fint i spænd med lette stegte noter fra f.eks. grillmad og stegt kød uden alt for meget krydring. Classic er også god til lettere anretninger med fisk og kylling.

Stærk øl (Pilsner/Ale)
God til kraftig mad, men også til røget, fed fisk og oste. Den stærke øl er god i retter, der giver lidt mere modstand –og gerne i retter hvor korn, brød eller søde ingredienser indgår, f.eks. gryderetter og chutney. De tilfører maden sødme og kraft.

Lys ale
De belgiske ales går med deres krydrede og frugtagtige aroma rigtig godt til ægge-retter, skaldyr og fiskeretter med fed sauce og milde, cremede oste. De stærkeste af dem kan faktisk matche mange søde og tunge desserter. De engelske ales går både suverænt til letteretter med skaldyr, fisk og fjerkræ og til stærk mad samt modne oste.

Øl på tilbud?

Hver lørdag udkommer en ny tilbudsavis. Se om der er noget der kan friste
Læs den her
Tilbudsavis

Bock
En stærkere lagerøltype fra Tyskland. Lagres i længere tid, som giver mere smag og aroma. Fortræffelig til simreretter med kalv, lam, oksekød og fuglevildt. Også god til juleanden, flæskestegen, højtidernes frokostborde og tørre, faste oste.

Mørk ale
Generelt går mørke ales med deres udprægede maltkarakter fint til mørke og intense kødretter–frahakkebøffertil ossobuco. De belgiske mørke Ales går med deres sødme, høje alkoholprocent og lette syrlighed rigtig godt til dansk julemad samt grillet oksekød, og er også rigtig fine dessert-øl. De engelske mørke ales er med deres karamel nuancer, gode til al slags stegt kød og kraftige saucer.

Porter/ Stout
God som ingrediens i gryderetter eller chili con carne, til desserter–især de chokoladebaserede og desserter på basis af æg og fløde. Også god til oste –især blåskimmelost, samt fede, kraftige oste.

Min Købmand
Specialøl Royal Unibrew

Alle de nævnte øltyper forhandles i størstedelen af Min Købmand butikkerne. Så du vil altid kunne finde en øl der falder i netop din smag.