Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Ingredienser

4 personer

1 kg kartofler

0,5 l cremefraiche

2 pasteuriserede æggeblommer

3-4 dl solskikkeolie

1 spsk. dijonsennep

1 spsk. hvidvinseddike

Saften fra en halv citron

1 bdt. purløg

1 bdt. dild

1 hakket rødløg

1 bdt. hakket forårsløg

 

Sådan gør du

  1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand med lidt urter og hvidløg.
  2. Lad dem køle af.
  3. Rør en mayonnaise: Kom æggeblommer, sennep, eddike, salt og peber i en skål og pisk det skummende.
  4. Tilsæt olie lidt efter lidt og pisk det tykt til en mayo.
  5. Bland mayonnaise med creme fraiche og citronsaft. Smag til med salt og peber. Så har du en dressing.
  6. Hak purløg og dild og vend det i dressingen sammen løg og forårsløg
  7. Skær kartoflerne i skiver og vend dem sammen med dressingen.

Server til grillet kød, pølser, frikadeller eller hvad du ellers synes er helt perfekt sammen med kartoffelsalat. 

 

Energi pr. person: 5985 Kj/ 1425 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,9 g
Kulhydrat: 9,7 g

Fedt: 23,6 g

 

 

;