Kagen er til til 6 personer
130 g. ristede valnødder (du kan også bruge hasselnødder eller mandler)
230 g. hvedemel
150 g. brun farin
50 g. rørsukker
1 stk. bagepulver
½ tsk. salt
450 g. modne bananer
200 g. mørk chokolade
1 dl. creme fraiche 18%
2 store æg
100 g. smør
1 vaniljestang
Sæt ovnen på 175 grader og rist nødderne godt af i ovnen til de er gyldne, ca. 7-8 min. Hak dem fint og stil dem til side.
Bland mel, farin, sukker, bagepulver og salt sammen i en stor skål. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud, mas dem med lidt sukker.
Blend bananer, creme fraiche, æg, smeltet smør og vanilje luftigt i en blender. Alternativt kan du piske det godt i en røremaskine.
Vend forsigtigt de tørre ingredienser i dejen og rør det godt sammen. Tilsæt de ristede nødder samt hakket chokolade.
Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og hæld dejen deri.
Bag bananbrødet ved 175 grader varmluft i 1 time og 10 min. Tjek om midten er fast ved at bruge f.eks. en kødnål. Hvis ikke, så giv kagen 5 min. mere og prøv igen.
Lad kagen køle godt af og nyd den lun.