Frederik Hauns Bananbrød

Bananbrød

Kagen er til til 6 personer

130 g. ristede valnødder (du kan også bruge hasselnødder eller mandler)

230 g. hvedemel

150 g. brun farin

50 g. rørsukker

1 stk. bagepulver

½ tsk. salt

450 g. modne bananer

200 g. mørk chokolade

1 dl. creme fraiche 18%

2 store æg

100 g. smør

1 vaniljestang

 

Sæt ovnen på 175 grader og rist nødderne godt af i ovnen til de er gyldne, ca. 7-8 min. Hak dem fint og stil dem til side.

Bland mel, farin, sukker, bagepulver og salt sammen i en stor skål. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud, mas dem med lidt sukker.

Blend bananer, creme fraiche, æg, smeltet smør og vanilje luftigt i en blender. Alternativt kan du piske det godt i en røremaskine.

Vend forsigtigt de tørre ingredienser i dejen og rør det godt sammen. Tilsæt de ristede nødder samt hakket chokolade.

Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og hæld dejen deri.

Bag bananbrødet ved 175 grader varmluft i 1 time og 10 min. Tjek om midten er fast ved at bruge f.eks. en kødnål. Hvis ikke, så giv kagen 5 min. mere og prøv igen.

Lad kagen køle godt af og nyd den lun.

;