
Vinterferieboller med pynt
Varm mælken i en lille gryde, tilsæt smør og lad det smelte. Det skal være cirka 36°C varmt.
Kom blandingen i en røreskål, tilsæt gær og rør rundt til det er opløst. Kom et æg i sammen med salt, sukker, kardemomme og speltmel. Kom hvedemel i lidt efter lidt, til dejen har en ensartet konsistens. Gem en smule mel til æltning. Du kan bruge en røremaskine og give dejen ca. 5 minutter ved lav hastighed. Dejen skal være lidt fugtig. Dæk skålen til med husholdningsfilm eller et viskestykke, og lad den hæve i 45 minutter.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt den sammen. Del dejen i 2 og rul ud til 2 pølser. Skær hver pølse i 7 stykker, så der bliver 14 stykker i alt. Form bollerne og kom dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i en varm ovn ved 200°C i 15-17 minutter. Lad de nybagte boller køle af på en rist. Rør flormelis sammen med vand til en ensartet konsistens. Glasuren skal være lidt tyk. Kom lidt glasur på toppen af hver bolle og pynt med slik.
Serveringstip: Servér bollerne til varm chokolade med flødeskum.
Energi pr. stk.: 1035 kJ / 246 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6 g
Kulhydrat: 45 g
Fedt: 5,5 g