
Snekugler
Pisk sukker og smør luftigt og hvidt. Tilsæt et æg ad gangen og pisk blandingen. Bland hvedemel, kakaopulver, bagepulver, salt, stødt kanel og vaniljesukker sammen i en skål. Smut mandlerne og hak dem fint. Hak mørk chokolade. Vend forsigtigt melblandingen samt hakket chokolade og mandler i æggeblandingen og bland det grundigt sammen. Rul dejen sammen til én stor kugle og lad dejen hvile 2 timer på køl.
Rul dejen ud til 2 lange pølser á ca. 45 cm. Skær dejen i 1,5 cm stykker og rul dem til små kugler. Vend dem grundigt i flormelis, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Sørg for, at der er en fin afstand mellem kuglerne. Bag dem midt i ovnen ved 180°C i ca. 10-12 minutter. Lad de krakelerede småkager køle af på en rist inden servering.
Serveringstip: Opbevar kagerne i en lufttæt beholder.
Energi pr. stk.: 364 kJ / 87 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7 g
Fedt: 18 g
Kulhydrat: 54 g