Snekugler

Det skal du bruge
120+ min
4 personer

300 g sukker

170 g smør

3 hele æg

270 g hvedemel

100 g kakaopulver

2 tsk bagepulver

½ tsk salt

1,5 tsk stødt kanel

2 tsk vaniljesukker

50 g mandler

100 g mørk chokolade

 

Rulles i:

100 g flormelis

Snekugler

Snekugler

Sådan skal du gøre

Pisk sukker og smør luftigt og hvidt. Tilsæt et æg ad gangen og pisk blandingen. Bland hvedemel, kakaopulver, bagepulver, salt, stødt kanel og vaniljesukker sammen i en skål. Smut mandlerne og hak dem fint. Hak mørk chokolade. Vend forsigtigt melblandingen samt hakket chokolade og mandler i æggeblandingen og bland det grundigt sammen. Rul dejen sammen til én stor kugle og lad dejen hvile 2 timer på køl.

Rul dejen ud til 2 lange pølser á ca. 45 cm. Skær dejen i 1,5 cm stykker og rul dem til små kugler. Vend dem grundigt i flormelis, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Sørg for, at der er en fin afstand mellem kuglerne. Bag dem midt i ovnen ved 180°C i ca. 10-12 minutter. Lad de krakelerede småkager køle af på en rist inden servering.

Serveringstip: Opbevar kagerne i en lufttæt beholder.

 

Energi pr. stk.: 364 kJ / 87 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7 g

Fedt: 18 g
Kulhydrat: 54 g

Del på
LÆS TILBUDSAVISEN