Klassisk grydekylling med rabarber og agurkesalat

Det skal du bruge
30-60 min
4 personer

Grydekylling

1 hel kylling, ca. 1200 g
1 håndfuld frisk persille
50 g smør
½ liter hønsebouillon
1 løg skåret i grove stykker
Salt og peber

Skysauce

3 dl stegesky
1 dl piskefløde
Maizena jævner
Evt. kulør

Tilbehør
800 g kogte kartofler

Klassisk grydekylling med rabarber og agurkesalat

Sådan skal du gøre

Rens kyllingen grundigt. Fyld den med persille og bind kyllingen sammen med stegesnor. Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kyllingen. Tilsæt hønsebouillon, løg samt salt og peber. Lad kyllingen simre ved lav varme under låg i cirka 50 minutter. Tag kyllingen op og del den i 8 stykker – hold dem lune. Sigt stegeskyen fra og bring den i kog. Jævn skyen med maizena og tilsæt piskefløde – kog den grundigt igennem. Server kyllingestykkerne med kogte kartofler.

 

Energi pr. person:
5040 kJ (1200 kcal)

Energifordeling pr. 100 g:
Protein: 5,8 g
Fedt: 4,1 g
Kulhydrat: 13,2 g  

Del på
LÆS TILBUDSAVISEN