Jødekager med hakkede mandler

Det skal du bruge
120+ min
2 personer

Antal: 70 stk.

Ingredienser:

300 g Gestus hvedemel

150 g sukker

½ tsk. hjortetaksalt 

150 g kold Lurpak smør

1 æg

Pynt:
1 æggeblomme

Lidt vand
1 tsk. stødt kanel
2 spsk. sukker

75 g hakkede Gestus mandler

Jødekager med hakkede mandler

Jødekager med hakkede mandler

Sådan skal du gøre

Bland hvedemel, sukker og hjortetaksalt sammen. Skær koldt smør ud i tern og ælt det sammen i melblandingen og saml dejen hurtigt med ægget.
Ælt dejen sammen, del den i 2 og rulles til en pølse på 6 cm i diameter. Pakkes ind i film og stilles på køl i 3 timer.
Bland kanel og sukker sammen i en skål. Pisk lidt vand i æggeblommen.
Skær tynde skiver ca. 5 mm af dejen. Læg dem på en bageplade. Pensl med pisket æggeblomme, drys med kanelsukker og hakkede mandler.
Bages midt i ovnen i ca. 7-9 min. ved 190 grader.

 

Energi pr. stk: 179 Kj/  43 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,1 g.
Kulhydrat: 54,4 g.
Fedt: 18,9 g.

Del på
LÆS TILBUDSAVISEN