Grønkålssalat med ristede mandler

Det skal du bruge
0-30 min
4 personer

150 g frisk grønkål

2 røde æbler

1 granatæble

 

Mandler

100 g mandler

1 spsk akaciehonning

2 spsk balsamicoeddike

 

Dressing

1 spsk dijonsennep

1 spsk akaciehonning

3 spsk balsamico

3 spsk olivenolie

Salt

Peber

Grønkålssalat med ristede mandler

Grønkålssalat med ristede mandler

Sådan skal du gøre

Skyl grønkålen grundigt og hak det fint. Skær æblerne i tynde både og sæt dem til side tildækket med et vådt klæde. Fjern kernerne fra granatæblet og sæt dem til side. Rist mandlerne på en pande ved medium varme til de er let gyldne. Tilsæt akaciehonning og vend mandlerne rundt. Hæld balsamico på, og lad det simre til balsamicoeddiken er kogt næsten væk. Lad mandlerne køle af på et stykke bagepapir og hak dem derefter groft.

Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber. Vend grønkål, æbler, granatæblekerner sammen med dressingen.

Drys med mandler og server straks.

Serveringstip: Smager godt til stegt oksekød og bagt kartoffel.

 

Energi pr. person: 1456 kJ / 346 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g.

Fedt: 11,0 g.
Kulhydrat: 15,5 g. 

Del på
LÆS TILBUDSAVISEN