8 skiver bacon
¾ rød peber
Æggeblanding:
10 æg
1 tsk seasalt
1 tsk kværnet femkorns peberblanding
1 dl sødmælk
2 tsk maizena
Pynt:
Stegte baconskiver
¼ rød peber
Purløg
Drys af femkorns peberblanding

Æggekage med bacon og rød peber
Varm en pande op til medium varme og steg baconskiver gyldne på begge sider. Afdryp baconskiver på et stykke køkkenrulle. Fjern lidt af fedtet fra panden. Pisk æg med salt og peber. Pisk maizena sammen med mælk og pisk det i æggeblandingen. Varm baconpanden op med lidt af fedtet og sautér rød peber skåret i tern i 2 minutter. Hæld æggeblandingen på panden over den røde peber og lad det stege ved jævn varme, til æggene er stivnet. Løft lidt ind under æggekagen med en spatel.
Når æggekagen er stivnet pyntes den med rød peber i strimler, baconskiver, purløg og et drys femkorns peberblanding.
Energi pr. person: 1229 kJ/293 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,0 g
Fedt: 7,0 g
Kulhydrat: 4,0 g